Millora les teves digestions

Temps de lectura 1 min.
Millora les teves digestions

28 Desembre 2021

Amb el Nadal ja començat, potser ja hem patit alguna digestió pesada. Menjars abundants i algun excés, poden fer que el teu estómac se'n ressenti.

Bombons i torrons, begudes alcohòliques o plats amb molt de greix i salses afectaran la teva salut digestiva. I més, si els consumim abusivament i de manera concentrada durant uns quants dies.

A més, pot ser que l'elevada quantitat de greix als embotits de l'aperitiu o a les carns dels plats principals pugui fer que tardes més a buidar l'estómac.

El resultat de tot són símptomes com inflor, sensació de cremor, indigestió o nàusees, conseqüències d'aquests excessos. Evita'ls seguint uns consells senzills aquests dies.

CONSELLS PER MILLORAR LA DIGESTIÓ DURANT LES FESTES NADALENCES

El primer consell és la moderació. Evita els excessos i procura ajustar la quantitat a cada àpat. Per ajudar la teva salut estomacal, també et servirà limitar els menjars més copiosos als dies assenyalats.

Durant el menjar, no oblidis que les presses no són bones conselleres. Menja tranquil·lament i mastega bé els aliments per ajudar a digerir-se millor. Si no els mastegues correctament, poden arribar símptomes com gasos o mal d'estómac.

Mejora tus digestiones

I, com sempre, equilibra la dieta. Prioritza receptes saludables! Evita greixos i plats fregits. Pots optar per cuinar al forn o plats a la planxa. A més, no et deixis fora del menú les fruites i verdures de temporada.

Com amb el menjar, no t'excedeixis en el consum tant de begudes alcohòliques i refrescos ensucrats com de cafeïna. En lloc de cafè, pot ser una bona opció acabar els àpats amb una infusió de camamilla, per exemple. I no oblidis beure la quantitat d'aigua recomanada per mantenir-te hidratat.

I, encara que després d'un àpat abundant la son apreti, és recomanable no ficar-se al llit immediatament després d'haver menjat. Deixa passar una hora almenys després de menjar i abans d'anar-te'n a dormir. Ajudaràs al ritme de la teva digestió, evitant sentir acidesa.

I, com durant la resta de l'any, comptes amb el consell del teu farmacèutic per prevenir una mala digestió o per alleujar les molèsties si aquesta arriba. Demana-li el seu consell sempre!

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris