Com saber si tens la pell deshidratada?

Temps de lectura 2 min.
Com saber si tens la pell deshidratada?

20 Maig 2022

Tenim la tendència d’unificar en un mateix concepte una pell seca i una deshidratada, afirmació que resulta totalment errònia. Una pell seca té un baix contingut en lípids i, generalment, ve condicionada genèticament. Una pell deshidratada, en canvi, és una condició que pot afectar puntualment a qualsevol tipus de pell.

QUIN ÉS EL TEU TIPUS DE PELL?

  • Pell seca: és aquella que presenta un dèficit de lípids necessaris per retenir humitat i formar la barrera protectora davant influències externes. Normalment és més sensible a causa de la falta de la protecció del greix.
  • Pell normal-mixta: és aquella que presenta una combinació de característiques de la pell seca i la pell grassa. Les persones amb aquest tipus de pell presenten en el seu cutis excés de greix a la zona T (front, nas i mentó) i falta d’hidratació o sequedat a les galtes.
  • Pell grassa: presenta una elevada producció de seborrea que desencadena, en la majoria dels casos, l’aparició d’imperfeccions com poden ser grans o barbs.

¿Cómo saber si tienes la piel deshidratada?

COM SABER SI TENS LA PELL DESHIDRATADA?

Pot ajudar-te a saber-ho un examen visual: la manca de vitalitat i lluminositat (aspecte opac), i la presència d’èczemes i petites arrugues indicaran deshidratació. També és útil un examen tàctil: la pell es mostrarà tensa, per manca de flexibilitat i plasticitat, així com rugosa, a causa del dèficit del mantell hidrolipídic.

Tingues present que la hidratació és molt important per a la salut de la teva pell. Una pèrdua d’elasticitat suposa que la pell es resseca i s’aprima, provocant major visibilitat de bosses i línies d’expressió.

Al mateix temps, l’efecte dels agents externs és més greu quan la pell està deshidratada, ja que la barrera de protecció es troba alterada. I aquesta té tendència a tornar-se sensible i irritar-se més.

Per mantenir la pell hidratada:

  • Mantinguis una higiene diària amb un netejador suau sense detergents.
  • Aplica un sèrum de regeneració intensiva.
  • Utilitza una crema hidratant adaptada al teu tipus de pell.
  • Exfolia suaument el cutis un cop per setmana o cada 15 dies.
  • Beu abundant aigua i respecta un bon equilibri nutricional.
  • Protegeix-te del sol.

Al mateix temps, procura evitar utilitzar sabons agressius i productes astringents i rentar la pell amb aigua molt calenta o molt freda. Tampoc assequis la pell a l’aire lliure, l'exposis massa temps al sol, ni et depilis, afaitis o exfolis excessivament les zones deshidratades.

A més a més,  per mantenir la teva pell sana comptes amb el servei de dermoconsell. Pregunta per ell a la teva farmàcia i segueix les recomanacions del teu farmacèutic.

Escriu un comentari

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s'apliquen la Política de Privadesa de Google i els Termes de servei.
*Camps obligatoris